marți, 6 decembrie 2011

Caunele urs de Carelia

Este originar din Finlanda unde este considerat simbol national.
Are aptitudini extraordinare de vanator fiind folosit la vanatoarea de animale mari in special de cerbi si elani.

Aspectul fizic:

Blana caineliu este scurta si este alcatuita dintrun par drept si tare iar puful este moale si dens. Culoarea blanii este negru cu alb. Nu se accepta ca pe portiunea alba a blanii sa fie pete negre. Acest lucru este considerat defect. Cainele urs de Carelia este de talie medie. Inaltimea unui mascul trebuie sa varieze intre 54-60 cm   (ideal ar fi 57-58 cm), iar la female intre 49-55(ideal ar fi 51-52).

Caracter:

Aceasta rasa este loiala familiei. Este energic, intelligent, independent si curajos. 
De cele mai multe ori arata un comportament antisocial fata de alti caini.

Comportamentul social:

Cainele urs de Carelia nu este un caine de paza, el doar va anunta venirea musafirilor indifferent daca sunt cunoscuti sau nu. Pe cei care ii cunosc ii va intampina cu o primire calduroasa. Fata de alti caini au un comportament dominant si nu dau inapoi de la o lupta.

Exercitii:

Aceasta rasa este foarte energica. Au nevoie de cel putin o ora de exercitii in fiecare zi. Daca sunt tinuti inchisi devin extreme de stresati si for face stricaciuni ca de exemplu mobile din casa. Daca sunt tinuti in curte, ea trebuie sa fie bine imprejmuita altfel cainele va pleca la vanatoare.

Dresajul:

Aceasta rasa are nevoie de un dresaj ferm deoarece au tendinta sa domine. NU este recomandata unei personae fara experienta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu