marți, 27 decembrie 2011

Brac German

Istoricul rasei:

Bracul german este originar din Germania. El provine din pointer-ul spaniol dar pentru formarea rasei actuale sau folisit inca 6 rase insa nu se stiu exact rasele folosite. Se spune ca sau folosit rase germane locale de vanatoare, alti caini de vanatoare, francezi, scandinavi, pointer-ul italian si pointer-ul englez.

Aspect :

Bracul german este o rasa atletica cu structura armonioasa si puternica, cu piciuoare musculoase si oase solide permitandu-le schimbari  bruste de traiecrotrie in timpul vanatorii. Blana bracului german este scurtă și netedă. Ea nu este suficient de deasă pentru a deveni impermeabilă. Bracul german poate fi monocolor: maro închis (culoarea ficatului) sau negru, ori combinații de alb și una dintre cele două culori amintite anterior, fie pe fond alb, pete și stropi colorați, fie amestec uniform de fire albe și colorate, cu sau fără pete mai extinse maro sau negre. Capul este în general monocolor. Masculii au o inaltime de 62-66 cm si in jur de 30 kg iar femelele pot ajunge la 58-63 cm fiind mai usoare ca si masculii. Urechile sunt sunt lasate si relativ lungi fiind asezate in partea de sus a capului. Botul este lung si puternic, ochii sunt de culoare inchisa(culoare deschisa a ochilor este considerata defect).

Temperament.
Bracul german este un caine de companie exceptional, inteligent, usor de dresat, afectuos si energic, dar totodata este si un caine de vanatoare desavarsit, de aceea are nevoie de exercitii ca sa isi elibereze energia. Ei se inteleg foarte bine cu copii, insa afectiunea exagerata, su punerea neconditionata, indispuzitia si frica sunt considerate un defect pentru aceasta rasa. Dispune de un latrat puternic cu care semnaleaza prezenta strainilor pe teritoriul lor sau in apropierea casei chiar  daca nu este un caine de paza.

 Sănătate

Bracul german este în genere o rasă sănătoasă. Unii câini pot suferi de probleme ale încheieturii șoldului, boli genetice ale ochilor sau cancer de piele. Ca toți câinii cu urechi pleoștite, face des otite și urechile trebuie verificate și curățate regulat. Este o rasă mai longevivă decât multe rase de mărimea sa. Trăiește de obicei 12 până la 14 ani, iar unii câini ajung să trăiască până la 16 sau 18 ani.

Îngrijire

Blana sa scurtă necesită puțină îngrijire și se perie din când în când. I se face baie câinelui numai când este necesar. Deoarece este o rasă mare și activă are nevoie de ceva mai multă mâncare. Atenție însă, căci poate deveni obez dacă i se dă prea multă mâncare și nivelul de mișcare, exerciții și antenament nu este suficient. O greutate sănătoasă trebuie să permită să simțiți ultimele două coaste sub blană, iar câinele să aibă o talie distinctă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu