vineri, 9 decembrie 2011

Airedale Terrier

Aceasta rasa este originara din Marea Britanie unde este una dintre celem mai mari rase de caini. Este folosit la pastorit sau la vanatoare iar in  timpul razboaielor mondiale a fost folosit ca ajutor pentru Crucea Rosie.

Infatisarea :

Airedale Terrier are craniul long care se subtiaza putin spre bot. Fata acestei rase se termina cu o “barba”. Urechile trebuie sa fie in  forma de V si de culoare maro iar trufa neagra. Blana are o structura dura insa stratul inferior este mai moale.

Personalitate :

Airedale terrier sunt energici, jucausi, curajosi si puternici. In multe cazuri aceasta rasa nu este prietenoasa cu alti caini. Datorita temperamentului pot fi si caini de paza.

Sanatate si ingrijire :
Airedale Terrier-ul are o predispozitie la hernia ombilicala care necesita o mica interventie chirurgicala pentru tratament.

 Indatoririle stapanului:

 Acesta rasa are nevoie de rabdare din partea stapanului si miscare zilnica. Este un caine care are nevoie de periaj pentru mentinerea blanei in conditii cat mai bune. Ca si hrana se recomanda sa i se dea mancare speciala pentru caini  Respectand aceste reguli de baza veti avea un caine cu, care cu siguranta va veti mandrii.

Inaltime la greaban
 masculi-58,5cm
 femele-65cm

 Greutate: 22kg

 Durata de viata la Airdale Terrier este de 12-14 ani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu